Connect with us

Bolig

Hvornår har man et kokainmisbrug?

Udgivet

i

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Forbruget af kokain er steget i Danmark i det seneste år. Før i tiden var kokain mest et stof som blev set til Hollywood-fester i film, men nu er stoffet begyndt at blive mere og mere synligt i det danske natteliv. Selvom du måske engang har prøvet kokain til en fest, så er det ikke ensbetydende med, at du har et misbrug. Hvis du til gengæld mistænker, at du har et kokainmisbrug, er det vigtigt at komme i behandling hurtigt. Her kan du læse mere om tegnene på kokainmisbrug. 

Hvad er symptomerne på kokainmisbrug?

Kokainmisbrug er en officiel diagnose, som bliver givet på baggrund af forskellige symptomer. I Danmark bliver diagnosen givet på baggrund af 6 officiele symptomer. 

– En forøget trang til kokain. Dette betyder, at din trang til kokain overdøver dit ønske om at stoppe og viljestyrke.  

– Øget tolerance. Når man prøver et nyt stof, vil det have en voldsom effekt, men den effekt vil blive svagere, når man tager et stof regelmæssigt.

– Kontroltab. En manglende kontrol over hvor meget og hvor tit man tager kokain.

– Abstinenser. Når man tager et stof regelmæssigt, begynder kroppen at vænne sig til dets effekt. Det vil betyde, at når man ikke tager stoffet, vil man kunne opleve irritation, uro eller endda frygt. 

– Vedvarende brug. Stofmisbrug har negative konsekvenser på ens helbred, arbejde og relationer. Vedvarende brug på trods af negative konsekvenser eller bivirkninger. 

– Dominerende plads. Når kokain begynder at betyde mere end studie, arbejde, venner og familie. 

Hvornår skal du søge hjælp?

Du behøver ikke at have alle symptomer for at kunne få stillet diagnosen. Derfor er det vigtigt, at du søger hjælp, når du begynder at kunne mærke en vedvarende trang, tolerance eller andet. Du skal have 3 eller flere af nævnte symptomer samtidig i én måned eller flere gangen indenfor 12 måneder for at kunne få stillet diagnosen. Dog skal du ikke vente på at få en diagnose for at kunne få hjælp. Du kan søge A Misbrugsbehandling, når du har brug for det. Her behøver du ikke en officiel diagnose for at kunne få hjælp. Det er vigtigt at vide, at du ikke skal vente på, at dit misbrug bliver slemt nok til at få den officielt diagnose, før du søger hjælp. Misbrug er nemmere at stoppe, jo før man begynder. Du skal ikke være forsigtig med at række ud efter hjælp fra venner, familier eller anonyme behandlingssteder. 

Continue Reading
Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OM VÆLG DEN RIGTIGE Dette er hjemmeside der hjælp dig med at vælge den rigtige….tja – faktisk lige hvad det skal være: Gadgets, håndværker, boligudstyr, rådgivning og meget mere. Vi skriver artikler til dig som har brug en masse nyttige viden inden du skal købe eller leje et produkt eller ydelse. Hver dag står vi alle overfor at skulle træffe en masse valg? Hvad skal jeg købe til aftensmad? Hvad skal jeg give konen i fødselsdagsgave? Hvem skal jeg få til at lave mit momsregnskab? Der er alt sammen opgaver som nok kræver, at du skal have pungen op af lommen for at få dem løst. Ikke underligt, så vil mange gerne vide en masse om de produkter eller ydelser som de står og skal til at betale for. Det er nemlig super ærgerligt at bruge en masse penge på noget som enten er forkert eller måske i en dårlig kvalitet. Derfor søger mange viden på nettet og andre steder. Vi har samlet en masse information på ét sted, så du nemt kan finde en artikel om det produkt du står og skal vælge. ”Vælg den rigtige”, gør meget af forarbejdet for dig, som du sparrer en masse tid og frustrationer. Vi tilstræber at give information om et så bredt spekter af forskellige produkter og ydelser som muligt, så alle kan finde en artikel om noget der er interessant for dem. Det kan f.eks. være at du står og skal købe en autostol, men mangler lidt information om hvordan du vælger den rigtig. Det kan også bare være, at du er nysgerrig og gerne vil lære nye produkter og ydelser at kende og hvem ved, måske bliver du fristet til at købe noget af det du læser om. Det er ikke svært at vælge et produkt eller ydelse – det er svært at vælge det rigtige.

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.