Hjemmet
Vælg de rigtige måder at gøre huset mere miljøvenligt på
Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.
Det giver god mening at agere miljøvenligt disse dage. Særligt når det kommer til huset, hvor man både kan skåne miljøet og spare mange penge, hvis huset er højisoleret og opvarmes på bedst tænkelig vis.
Vi bringer her nogle gode råd til, hvordan man kan spare penge i hjemmet og samtidig være mere grøn.
Opvarm huset effektivt og billigt
Det kan koste mange unødvendige tusinde kroner, hvis man bruger en gammel form for opvarmning, og desuden vil det ofte være en outdated form for fyring, som belaster vores miljø.
Af samme årsag giver det endnu bedre mening at skifte til en miljøvenlig opvarmningsform, hvormed man selvfølgelig sparer på sine penge, da man ikke skal bruge lige så mange og lige så dyre ressourcer på at varme huset og sit brugsvand op.
Derfor er der også rigtig mange mennesker, der skifter deres gamle oliefyr ud og investerer i et biofyr eller en anden form for miljøvenlig opvarmning – som for eksempel jordanlæg eller solceller.
Disse opvarmningsmetoder er nærmest CO2 neutrale, og så bruger de betydeligt mindre økonomiske ressourcer, samtidig med at de er effektive.
Det koster naturligvis en del penge at få installeret et nyt anlæg, men de er tjent hjem i løbet af en årrække, hvorefter der er tale om ren gevinst.
Sørg for at huset er isoleret
Når nu du har brugt penge på at varme huset op, ville det være ærgerligt, hvis den varme straks forsvandt ud igennem væggene eller loftet.
For at undgå dette skal du sørge for, at dit hus har den rette mængde isolering i væggene, i etagedæk og på loftet.
Sørg desuden for, at den type isolering du har, er velfungerende og nutidig. For eksempel er meget ældre isolering ofte faldet sammen i de gamle huse, hvilket efterlader dem med uisolerede områder i væggen, der tillader varme at slippe ud, ligesom de kan skabe kuldestråling og resultere i et dårligere indeklima.
Husk, at hvis du er i tvivl om både opvarmningskilde og isolationsevnen i dit hus, kan du søge hjælp hos alt fra lokale håndværkere til arkitektstuer. Her kan de fotografere termisk og udarbejde en rapport, hvormed du ved, hvor du skal sætte ind.