Connect with us

Bolig

Vælg den rigtige behandling af dødsboet

Udgivet

i

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når en af dine nærmeste går bort, efterlader de ikke blot et stort savn hos de pårørende. Det efterlader også de pårørende med et dødsbo, der skal fordeles mellem arvingerne. Dødsboet kan behandles på flere forskellige måder, der typisk involverer brug af en advokat til dødsbobehandling. Nedenfor kan du læse om tre af de gængse behandlinger af dødsboet.

Privat skiftet dødsbo

Når der er arvinger til den afdøde, vil de typisk fordele dødsboet mellem sig, hvis de kan blive enige om det. Man kalder det et privat dødsboskifte, når arvingerne selv bliver enige om fordelingen af dødsboet uden indblanding fra en bobestyrer.

Man kan sagtens få hjælp fra en advokat, der beskæftiger sig med dødsbobehandlinger, selvom det er et privat dødsboskifte.

Arvingerne skal heller ikke nødvendigvis selv behandle dødsboet. De kan godt vælge, at en bobestyrer skal stå for behandlingen af dødsboet.

Uskiftet bo

I mange tilfælde efterlader den afdøde en ægtefælle eller en samlever. Vedkommende kan typisk overtage boet. Når der ikke sker et reelt skifte – altså et skifte i hvem, der bor i hjemmet – kaldes det et uskiftet bo.

Bobestyrer

Der er nogle tilfælde, hvor man gør brug af en bobestyrer. En bobestyrer er dødsboadvokat, der styrer behandlingen af et dødsbo. Det er altså en udefrakommende, og ikke en arving. Der kan være følgende grunde til, at en bobestyrer overtager behandlingen af dødsboet:

  • Den afdøde har valg, at behandlingen af boet skal foretages af en bestemt bobestyrer

  • Arvingerne har valgt, at behandlingen af boet skal foretages af en bobestyrer

  • Arvingerne kunne ikke blive enige om, hvordan behandlingen af boet skulle foregå

  • Den afdødes arvinger er alle umyndige eller konkursramte

  • Den afdøde har ingen arvinger

  • Boets gæld overstiger boets formue – Ergo er der ikke noget at arve

  • Beslutningen, om hvordan boet skal behandles, er ikke truffet inden for en rimelig tidsperiode

Continue Reading
Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OM VÆLG DEN RIGTIGE Dette er hjemmeside der hjælp dig med at vælge den rigtige….tja – faktisk lige hvad det skal være: Gadgets, håndværker, boligudstyr, rådgivning og meget mere. Vi skriver artikler til dig som har brug en masse nyttige viden inden du skal købe eller leje et produkt eller ydelse. Hver dag står vi alle overfor at skulle træffe en masse valg? Hvad skal jeg købe til aftensmad? Hvad skal jeg give konen i fødselsdagsgave? Hvem skal jeg få til at lave mit momsregnskab? Der er alt sammen opgaver som nok kræver, at du skal have pungen op af lommen for at få dem løst. Ikke underligt, så vil mange gerne vide en masse om de produkter eller ydelser som de står og skal til at betale for. Det er nemlig super ærgerligt at bruge en masse penge på noget som enten er forkert eller måske i en dårlig kvalitet. Derfor søger mange viden på nettet og andre steder. Vi har samlet en masse information på ét sted, så du nemt kan finde en artikel om det produkt du står og skal vælge. ”Vælg den rigtige”, gør meget af forarbejdet for dig, som du sparrer en masse tid og frustrationer. Vi tilstræber at give information om et så bredt spekter af forskellige produkter og ydelser som muligt, så alle kan finde en artikel om noget der er interessant for dem. Det kan f.eks. være at du står og skal købe en autostol, men mangler lidt information om hvordan du vælger den rigtig. Det kan også bare være, at du er nysgerrig og gerne vil lære nye produkter og ydelser at kende og hvem ved, måske bliver du fristet til at købe noget af det du læser om. Det er ikke svært at vælge et produkt eller ydelse – det er svært at vælge det rigtige.

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.