Connect with us

Bolig

Vælg det rigtige elselskab

Udgivet

i

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Uanset hvor i landet man bor, har man ifølge lov ret til frit at vælge sit elselskab. Der er flere aspekter, man skal huske når beslutningen skal træffes. En af de vigtigste er prisen. Denne bliver som udgangspunkt udregnet pr. kilowatt time (kWh). Undersøg dog først, hvilke selskaber der leverer strøm i dit lokalområde. Flere og flere fokuserer også deres valg af hvordan strømmen produceres, altså om der er tale om kul-, vind-, solenergi eller energi fra biobrændsel. Valget kan både træffes gennem pengepungen og samvittigheden. Men disse to behøves ikke altid modstride hinanden.

Beregning af prisen er ikke helt simpel

Lige simpelt er det ikke altid når der skal findes frem til det billigste selskab. Flere selskaber arbejder med høje gebyrer. Derfor kan prisen pr. kWh ikke altid vise dig, hvilket selskab der egentligt er billigst. Finansier dit forbrug med et kviklån. Der kan desuden komme yderligere betaling oveni i form af abonnement hos det enkelte selskab. Alt dette er en besværlig beregning. Heldigvis, findes der hjemmesider, som kan hjælpe dig med regnestykket.

Overvej kilden til den strøm

Et kriterie kan være prisen på strømmen, et andet kriterie kan være, hvordan den er genereret. I dag ved den bevidste forbruger, hvor strømmen kommer fra. Et stadig større antal af elselskaber slår sig op på at levere grøn strøm. Strømmen er dermed hovedsageligt et resultat af vindmøller eller biobrændsel, da solceller ikke er super effektive her på de nordlige breddegrader. Det kan give bedre samvittighed på klimafronten, med tanken om at strømmen kommer fra vedvarende energikilder. Det kan, afhængigt af selskabet, være en smule dyrere at få leveret garanteret grøn el. Det er dog blot et spørgsmål om tid. Priserne på især vindenergi har været stærkt faldende de seneste år, og har også vist sig at være billigere end sort strøm.

Continue Reading
Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OM VÆLG DEN RIGTIGE Dette er hjemmeside der hjælp dig med at vælge den rigtige….tja – faktisk lige hvad det skal være: Gadgets, håndværker, boligudstyr, rådgivning og meget mere. Vi skriver artikler til dig som har brug en masse nyttige viden inden du skal købe eller leje et produkt eller ydelse. Hver dag står vi alle overfor at skulle træffe en masse valg? Hvad skal jeg købe til aftensmad? Hvad skal jeg give konen i fødselsdagsgave? Hvem skal jeg få til at lave mit momsregnskab? Der er alt sammen opgaver som nok kræver, at du skal have pungen op af lommen for at få dem løst. Ikke underligt, så vil mange gerne vide en masse om de produkter eller ydelser som de står og skal til at betale for. Det er nemlig super ærgerligt at bruge en masse penge på noget som enten er forkert eller måske i en dårlig kvalitet. Derfor søger mange viden på nettet og andre steder. Vi har samlet en masse information på ét sted, så du nemt kan finde en artikel om det produkt du står og skal vælge. ”Vælg den rigtige”, gør meget af forarbejdet for dig, som du sparrer en masse tid og frustrationer. Vi tilstræber at give information om et så bredt spekter af forskellige produkter og ydelser som muligt, så alle kan finde en artikel om noget der er interessant for dem. Det kan f.eks. være at du står og skal købe en autostol, men mangler lidt information om hvordan du vælger den rigtig. Det kan også bare være, at du er nysgerrig og gerne vil lære nye produkter og ydelser at kende og hvem ved, måske bliver du fristet til at købe noget af det du læser om. Det er ikke svært at vælge et produkt eller ydelse – det er svært at vælge det rigtige.

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.